Mainos
Mainos

Sotilasvoima tarpeen Kosovossa

Sotilaallisen voiman sijoittaminen Kosovoon on "erottamaton" osa maakunnan rauhansopimusta, sanoivat Kosovon rauhanneuvotteluja johtaneet Ranska ja Britannia yhteisessä lausunnossaan tänään.

Lausunto annettiin Ranskan ja Britannian ulkoministerien Hubert Vedrinen ja Robin Cookin nimissä. Lausunnossa vaadittiin myös neuvotteluosapuolia olemaan valmiita sopimaan lopullisesta rauhasta 15. maaliskuuta alkavissa rauhanneuvotteluissa. Kosovon rauhasta neuvoteltiin jo viime kuussa Ranskassa, mutta osapuolet pääsivät tuolloin vain osittaiseen sopuun.

Ministerit sanoivat olevansa huolestuneita tilanteen kiristymisestä Kosovossa ja varoittivat samalla, että väkivaltaan turvautuvia pidetään vastuullisina.

Sotilasliitto Nato on kutsunut serbiviranomaiset ja Kosovon albaanien edustajat vierailemaan järjestön Euroopan-päämajassa Belgiassa ja tutustumaan rauhanturvajoukkoon, jota on ehdotettu valvomaan Kosovon rauhansopimuksen toteuttamista. Nato-lähteiden mukaan vierailun aikana serbejä yritetään taivuttaa hyväksymään Nato-sotilaiden sijoittaminen Kosovoon.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme