Mainos
Mainos

Spanair: Emme harkinneet turmakoneen vaihtoa

Espanjalainen Spanair-lentoyhtiö kiistää tiedot siitä, että se olisi harkinnut Madridin turmakoneen vaihtamista ennen onnettomuutta.

Espanjan liikenneministeri Magdalena Alvarez sanoi eilen, että Spanair oli ilmoittanut Barajasin lentokentän viranomaisille, että kone saatetaan vaihtaa.

- Spanair ei ole missään vaiheessa sanonut, että sillä olisi ollut aikomusta vaihtaa konetta, yhtiö kertoo tiedoteessaan. Samalla se tarkentaa, että se oli tiedottanut lentokentän henkilökunnalle toisen koneen olemassaolosta, jos tarvetta vaihtoon olisi tullut.

- Koska koneessa ilmennyt tekninen vika oli pieni ja sen korjaaminen vei 15 minuuttia, mekaanikot päättivät, ettei konetta tarvitse vaihtaa.

Spanairin koneen lähtö viivästyi tunnilla teknisten ongelmien takia. Vain kaksi minuuttia nousun jälkeen kone syöksyi maahan ja syttyi palamaan. Koneessa olleista 172 ihmisestä 154 sai surmansa.

(MTV3-AFP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme