Mainos
Mainos

Spanairin turmakoneen laskusiivekkeet olivat väärässä asennossa

Amerikkalaislehti Wall Street Journal paljastaa, että Espanjan Madridissa tuhoutuneen Spanairin matkustajakoneen laskusiivekkeet olivat väärässä asennossa, kun kone oli lähdössä lentoon.

Lehti kertoo lähteekseen onnettomuustutkintaa lähellä olevat tahot. Niiden mukaan laskusiivekkeet olivat lähdössä yläasennossa, kun normaalisti niiden pitäisi olla alhaalla. Siivekkeiden tarkoitus on nostaa konetta lähdössä.

Lentokoneen mustan laatikon tiedot paljastavat myös, että koneen molemmat moottorit toimivat lähdön hetkellä moitteettomasti, eikä niissä syttynyt tulipaloa ennen kuin suistui kiitoradalta.

Wall Street Journal kirjoittaa myös, että onnettomuustutkijat ovat nyt ymmällään siitä, miksi koneen järjestelmät eivät varoittaneet ohjaajia laskusiivekeongelmasta etukäteen.

Onnettomuustutkinta kestää vielä pitkään, eivätkä laskusiivekkeet välttämättä osoittaudu onnettomuuden lopulliseksi syyksi.

Spanairin lentoturmassa elokuun 20. päivänä kuoli 154 ihmistä, 18 selvisi hengissä. Spanairin omistaa lentoyhtiö SAS.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme