Mainos
Mainos

Spermanluovuttaja levitti harvinaista sairautta

Tanskalainen spermanluovuttaja on uutistoimisto Ritzaun mukaan levittänyt harvinaista ja vaarallista geneettistä sairautta. Mies on luovuttanut spermaa tanskalaiseen spermapankkiin vuosien 2004-2006 aikana.

Ei spermapankki eikä mies itse tiennyt tämän kärsivän harvinaisesta Recklinghausenin taudin nimellä kulkevasta neurofibromatoosi 1 -sairaudesta. Tauti on perinnöllinen iho- ja hermokudosoireyhtymä, joka voi aiheuttaa oireita muun muassa ihossa, silmissä ja luustossa.

Miehen spermalla siitetyistä lapsista ainakin yhdeksän on saanut taudin. Tapauksia on havaittu muun muassa Ruotsissa, Belgiassa ja Yhdysvalloissa.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitosta vastaavan tanskalaisen viranomaisen mukaan kyse ei ole yksittäisestä tapauksesta. Osastolääkäri Anne Cathrine Bollerupin mukaan viranomaisen tietoon tulee jatkuvasti spermanluovutuksen välityksellä levinneitä tauteja.

(MTV3 - STT - TT - Ritzau)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme