Spiegel: Näin lääkäri kommentoi Lubitzin motiivia - "Silmäoireet psykosomaattisia"

Germanwingsin turmakoneen vuoren seinään ohjanneen Andreas Lubitzin motiivina on pidetty hänen mielenterveys- ja näköongelmiaan.

Saksalaisen der Spiegel -lehden mukaan Lubitz oli käynyt viime aikoina useiden lääkäreiden vastaanotolla.

Lubitz oli myös vastikään tutkituttanut silmänsä düsseldorfilaisella lääkäriasemalla. Lääkärin mukaan silmistä ei ollut löytynyt mitään elimellistä vikaa. Lääkäreiden mukaan kyse olikin psykosomaattisesta häiriöstä.

Viranomaiset ovat pyrkineet selvittämään Lubitzin terveystilannetta paitsi lääkäreiltä myös tämän naisystävältä. Toistaiseksi selkeää motiivia Lubitzin teolle ei ole löytynyt.

– Sille, että tuollaisen teon toteuttaa, täytyy olla psykologisia perusteita, arvioi kuitenkin ranskalaistutkija Jean-Pierre Michel Spiegelissä.

Michelin mukaan tutkijat pyrkivät nyt selvittämään, mikä Lubitzin on suistanut raiteiltaan niin pahasti, että tämä on kyennyt tekoonsa.

Kommentoi

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot