Mainos
Mainos

Spotlight-elokuvasta tuttu pedofiilipappi pidätettiin jälleen hyväksikäytöstä – teki itsemurhan sellissään

Oscarin voittaneessa Spotlight-elokuvassakin mainittu pedofiilituomion saanut pappi on tehnyt itsemurhan. Brasialainen katolilainen pappi Bonifacio Buzzi löydettiin sellistään kuolleena, kertoo uutistoimisto Reuters.

Viranomaiset tiedottivat kuolemasta eilen. 57-vuotias pappi oli vankilassa, koska tämä oli pidätetty jälleen pedofiliaepäilyjen takia viime perjantaina. Mies hirtti itsensä sellin lakanan avulla.

Pappi oli viimeksi vuosikymmen sitten vankilassa pedofiilituomiosta. Hänet tuomittiin vuonna 2007 vankeuteen 10-vuotiaan pojan hyväksikäytöstä Marianassa Brasiliassa. Linnatuomiota hän kärsi viime vuoteen asti, jolloin hän pääsi vapaaksi.

Jatkoi ahdistelua vankilasta päästyään

Viime viikolla Buzzi pidätettiin, koska poliisi oli saanut ilmoituksen, että mies olisi ahdistellut kahta 9- ja 13-vuotiasta poikaa. 

Buzzi oli yksi tapauksista, jota lainattiin Reutersin mukaan Spotlight-elokuvassa. Viime vuonna julkaistu elokuva kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan Boston Globe -uutislehden tutkimuksista, jotka lopulta paljastivat katolisten pappien laajan seksuaalisen hyväksikäytön ja Bostonin arkkipiispan peittelyt tapauksista.

Ensimmäiset pedofiliasyytökset Buzzia kohtaan esitettiin 1990-luvulla. Hän sai vuonna 1995 tuomion kahden pojan ahdistelusta.

Tuolloin hän ei kuitenkaan joutunut vankilaan, koska katolinen kirkko pyysi, että hän saisi kärsiä tuomion kotonaan arkkipiispan valvonnassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme