Mainos
Mainos

Kuvat kertovat: Myrsky on tuhonnut paikoin kaiken

Filippiineillä työskentelevän suomalaisen avustustyöntekijän mukaan kestää vielä pari päivää, ennen kuin supertaifuunin aiheuttaminen tuhojen koko laajuus selviää. Kuolonuhrien määrän odotetaan kuitenkin nousevan. 

Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijän Johanna Klingen mukaan pahiten myrskystä on kärsinyt Filippiinien keskiosassa sijaitseva Leyten saari. 

-Keski-Leyten alueella on sataprosenttinen tuho: eli ei ole ruokaa, vettä - ei yhtään mitään. Rakennuksista ei ole mitään jäljellä, Klinge kertoo puhelimitse pääkaupungista Manilasta. 

Koko saarella asuu arviolta puolitoista miljoonaa ihmistä. 


Tarvikkeita löytyy, kuljetus uupuu

Klingen mukaan Punaisella Ristillä ja muilla avustusjärjestöillä on runsaasti aputarvikkeita valmiina, kunhan kuljetusjärjestelyt saadaan kuntoon. 

-Kaikkien ihmisten ja järjestöjen suurin ongelma on nyt se, että kommunikaatioyhteydet ovat poikki eikä sähköä ole, Klinge kuvaa tuhoalueen tilannetta. 

Filippiinien hallitus on myös lähettänyt avustustarvikkeita tuhoalueelle armeijan lentokoneilla.  Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme