Mainos
Mainos

SPR:n kolerasairaala matkalla Zimbabween

Suomen Punainen Risti on lähettänyt kolerasairaalan Zimbabween. Yli 1100 ihmistä on YK:n mukaan kuollut maassa riehuvassa epidemiassa, ja sairastuneita on arviolta 20 000.

Zimbabween on saapunut jo 11 suomalaista avustustyöntekijää, ja neljä työntekijää on matkalla maahan. Sairaalaan palkataan lisäksi kymmeniä paikallisia.

Kolerasairaala ja sen tarpeisto saapuvat maahan huomisaamuna. Sairaala sijoitetaan paikkaan, jossa sairastuneita on paljon ja leviämisriski suuri. Sairaalaan mahtuu parhaimmillaan 50 vuodepotilasta, ja sieltä lähtee päivittäin liikkuva yksikkö kauemmas maaseudulle.

Sairaala ja liikkuva yksikkö tarjoavat ripulitaudin hoidossa tärkeää suola-sokeriliuosta. Tauti leviää saastuneesta juomavedestä, joten työntekijät kertovat veden puhdistamisesta ja jakavat muun muassa saippuaa ja vedenpuhdistustabletteja. Alueella toimii myös muiden maiden Punaisen Ristin yksiköitä, jotka tarjoavat hoitoa ja auttavat hygieniatason parantamisessa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme