Mainos
Mainos

SPR:n terveysasema avautui Filippiineillä

Suomen Punaisen Ristin terveysasema avautui Filippiineillä ja ensimmäiset potilaat on jo otettu vastaan, kertoo SPR.

Terveysasema avautui tänään paikallista aikaa aamulla ja se täyttyi SPR:n mukaan heti potilaista. Aamupäivän aikana terveysasema oli kirjannut 65 potilaan tiedot ja jonoja oli jo syntynyt. 

- Potilailla on paljon ihoinfektioita ja ainakin puolet potilasta kärsii hengitysinfektioista, kertoo Punaisen Ristin terveysaseman yleislääkäri Ari Mönttinen tiedotteessa. 

Aliravitsemusta ei SPR:n terveysasemalla ole havaittu. Potilaina on tiedotteen mukaan paljon lapsia ja vauvoja, sekä perusterveydenhoitoa tarvitsevia henkilöitä. 

Terveysaseman johtajan Sirpa Miettisen arvion mukaan terveysasemalla tullaan hoitamaan päivittäin noin sata potilasta. Enimmillään asema voi ottaa vastaan 200 potilasta päivässä. 

SPR:n mukaan terveysasemalla työskentelee johtajan lisäksi kahdeksan suomalaista avustustyöntekijää, kaksi yleislääkäriä, kolme sairaanhoitajaa, kätilö ja kaksi teknikkoa. Lisäksi henkilökuntaan kuuluu yksi saksalainen Punaisen Ristin sairaanhoitaja. 

Hayian-taifuuni iski filippiineille kolme viikkoa sitten. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme