Mainos
Mainos

SPR:n työntekijä Haitissa: Telttasänky alkoi täristä

Suomen Punaisen Ristin tiedottaja Noora Kero heräsi tänään Haitissa siihen, että telttaleirin generaattori lähti käyntiin. Sitten sänky alkoi täristä.

- Tuntui vähän kuin olisi ollut laivassa. Liike kesti ehkä 15 sekuntia. Kaikki ihmiset ovat kunnossa, eikä mitään oikein tapahtunut. Aika lievältä se loppujen lopuksi tuntui.

Haitia ravisteli iltapäivällä Suomen aikaa voimakas jälkijäristys. Sen voimakkuudeksi mitattiin 6,1 Richterin asteikolla. Pääkaupungissa järistys aiheutti paniikkia, kun ihmiset pakenivat kauemmas sortuneista rakennuksista. Tuhoista ei vielä ole tietoa.

- Port-au-Princen kaupungista kaksi kolmasosaa on tuhoutunut. Voi hyvinkin olla, että jotain on. Pystyssä olevista rakennuksista roikkuu parvekkeita. Ne ovat siinä tilassa, että voivat hyvinkin sortua.

Keron mukaan ihmiset ovat nukkuneet Haitissa taivasalla jälkijäristysten pelossa. Tämänpäiväinen jälkijäristys ei ole suinkaan ensimmäinen laatuaan.

- Ensimmäinen, jonka itse olen kokenut, oli toissayönä. Se oli lyhyempi ja lievempi.

Suomalaisklinikka toimii Haitissa nyt kolmatta päivää. Avustustarvikkeiden jakelu on Keron mukaan lähtenyt käyntiin hyvin. Jälkijäristykset eivät ole Keron mukaan vaikuttaneet auttamiseen.

Katso Aino Huilajan juttu ja Rita Strömmerin haastattelu

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme