Mainos
Mainos

SPR valmis lähettämään apua ebola-maihin

Suomen Punainen Risti on valmis lähettämään vapaaehtoisia Afrikkaan auttamaan vaarallisen ebola-taudin hillitsemisessä.

Guineassa ebola-virus on surmannut yli 80 ihmistä. Naapurimaassa Liberiassa ainakin seitsemän on kuollut tautiin. Myös länsiafrikkalaisesta Malista on löydetty epäiltyjä ebola-tapauksia.

– Olemme tehneet alustavaa kartoitusta omassa reservissämme, eli tarkoitus on selvittää, millainen on meidän reserviläistemme valmius lähteä Guineaan auttamaan, mikäli tilanne maassa pahenee, kertoo SPR:n kansainvälisen terveydenhuollon asiantuntija Tiina Saarikoski.

Suomen Punaisen Ristin listalla on noin kymmenkunta terveysalan ammattilaista, jotka ovat ilmoittautuneet vapaaehtoisiksi.

Saarikoski kertoo, että terveydenhuoltohenkilöstön lisäksi alueilla tarvitaan tukea myös logistiikkaan ja tautitapausten raportointiin. 

– SPR pystyy tarjoamaan paikan päällä Guinean terveysministeriölle muun muassa asiantuntija-apua. Suomen terveydenhuoltohenkilökunta osaa erittäin hyvin suojautumiskäytännöt ja infektiokonrollin.

Lisäksi SPR voi olla Saarikosken mukaan auttamassa paikallisia terveysviranomaisia eristyksen järjestämisessä.

– Voimme auttaa hoitamaan äärimmäisen tärkeän eristystyön oikeaoppisesti niin, että terveydenhuoltohenkilökunnalle ei aiheuteta riskejä ja ettei tauti pääse leviämään sairaalaolosuhteissa.

Taudilta suojaus riippuu vapaaehtoisten työtehtävästä. Guinean terveysministeriön apuna klinikoilla ja sairaaloissa toimivat vapaaehtoiset suojautuvat taudilta maskein, suojapuvuin, hanskoin ja kumisaappain.

- Tärkeintä ebolan leviämisen välttämiseksi on se, ettei hoitohenkilökunta ole kosketuksissa ebolaan sairastuneen eritteiden kanssa, muistuttaa Saarikoski.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot