Mainos
Mainos

SPR vetoaa ulkoministeriöön srilankalaisten auttamiseksi

Suomen Punainen Risti vetosi tänään ulkoministeriöön, jotta se tekisi kaiken voitavansa Sri Lankan siviilien järkyttävän tilanteen helpottamiseksi ja siviiliuhrien välttämiseksi.

- Olemme aikaisempien konfliktien kokemusten perusteella erittäin huolissamme niin sanotulla suoja-alueella olevista ihmisistä, sillä muun muassa Balkanilla ja Afrikassa suoja-alueille paenneita ihmisiä ei ole pystytty suojelemaan, sanoi SPR:n pääsihteeri Kristiina Kumpula tiedotteessa.

SPR vetosi ulkoministeriöön, jotta myös kansainvälisen diplomatian keinoin voitaisiin vaikuttaa siviilien äärimmäisen vaikeaan tilanteeseen. SPR muistutti, että ulkoministeriö on järjestön keskeinen kumppani humanitaarisen avun saralla.

Nyt SPR vetoaa, että Suomi tekisi kaiken voitavansa EU:ssa ja muissa kansainvälisissä yhteyksissä siviilien aseman parantamiseksi.

Aseellisten konfliktien keskelle joutuneiden siviilien asema on viime viikkoina heikentynyt selvästi, ja siviiliuhrien määrä on nopeasti lisääntynyt myös Afganistanissa, Pakistanissa, Somaliassa ja Sudanissa, sanoo SPR.

Konfliktien luonteen muututtua on käynyt niin, että suurin osa niiden uhreista on siviilejä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme