Mainos
Mainos

Sri Lanka vapautti tamilivankeja

Sri Lankan poliisi ilmoitti vapauttaneensa miltei kaikki noin 1500 tamilia, jotka pidätetettiin maan pääkaupungissa Colombossa torstaina ja perjantaina ulkonaliikkumiskiellon aikana. Poliisin edustaja sanoi, että noin 50 tamilia on edelleen pidätettynä jatkokuulusteluja varten.

Joukkopidätykset tapahtuivat hallituksen pääkaupunkiin yllättäin määräämän ulkonaliikkumiskiellon aikana. Ihmisten oli määrä pysytellä kodeissaan perjantain iltapäivään saakka. Joukkopidätykset tapahtuivat runsas vuorokausi sen jälkeen kun 13 ihmistä sai surmansa ja 24 haavoittui tamilinaistaistelijan tehtyä itsemurhaiskun keskiviikkona pääministerin toimiston ulkopuolella.

Viranomaisten mukaan ulkonaliikkumiskielto määrättiin, jotta poliisi ja turvallisuusjoukot voivat toteuttaa pääkaupungin uutta turvallisuussuunnitelmaa. Samantyyppinen operaatio suoritettiin noin kaksi vuotta sitten, mutta se ei lopettanut pommituksia kuten oli toivottu.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme