Mainos
Mainos

Sri Lankan kapinalliset uskovat yhä tulitaukoon

Sri Lankan tamilikapinalliset vakuuttavat takaavansa pohjoismaisten tulitaukotarkkailijoiden turvallisuuden alueella, missä väkivaltaisuudet ovat viime viikkoina kiihtyneet Sri Lankan armeijan ja sissien välillä. Sissit ilmoittavat myös pitäytyvänsä solmitussa tulitaukosopimuksessa.

Sri Lankan tamilikapinalliset vakuuttavat sitoutumistaan vuoden 2002 tulitaukosopimukseen. LTTE-järjestö sanoo myös takaavansa pohjoismaisten tarkkailijoiden turvallisuuden.

Sri Lankan armeijan ja kapinallisten yhteenotot ovat vain kiihtyneet viime viikkoina. Osapuolten oli tarkoitus tavata Oslossa kuun alussa, mutta sissit kieltäytyivät lopulta keskustelemasta maan hallituksen edustajien kanssa.

Tulitaukotarkkailijat ovat arvioineet, että Sri Lankassa käydään käytännössä jo sotaa. Tarkkailuryhmässä on norjalaisia, suomalaisia, ruotsalaisia, tanskalaisia ja islantilaisia. Operaatioon osallistuu yhteensä 11 suomalaista.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme