Mainos
Mainos

Sri Lankassa historialliset vaalit

Srilankalaiset äänestävät parhaillaan presidentinvaaleissa, jotka ovat rauhanajan ensimmäiset lähes kolmeen vuosikymmeneen.

Äänestys on sujunut rauhallisesti huolimatta siitä, että ennen äänestyspaikkojen aukeamista Jaffnan niemimaalta raportoitiin räjähdyksistä. Alue oli keskeinen taistelukenttä maan 26-vuotisen sodan aikana. Kenenkään ei kuitenkaan kerrottu haavoittuneen.

Presidentinvaalien on pelätty johtavan suurmielenosoituksiin. Jos nykyinen presidentti voittaa, oppositio valittaa varmasti vilpistä.

Äänestyspaikoille on määrätty kymmeniätuhansia poliiseja, koska vaaleja edeltäneissä levottomuuksissa on kuollut useita ihmisiä. Äänestys päättyy puolen päivän jälkeen Suomen aikaa.

Pääehdokkaat ovat presidentti Mahinda Rajapaksa ja kenraali Sarath Fonseka. He olivat toistensa tärkeimpiä tukijoita vielä viime vuonna, kun armeija kukisti tamilikapinalliset.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme