Mainos
Mainos

Sri Lankassa jälleen pommi-isku

Kuusi vuotta kestäneen tulitauon päättyminen on johtanut lukuisiin verisiin iskuihin.

Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa on tehty tuhoisa pommi-isku. Ainakin yhdeksän ihmisen kerrotaan kuolleen. Haavoittuneita on noin 100.

Itsemurhaisku tehtiin ruuhkaisella Colombon rautatieasemalla vain päivää ennen kuin maa viettää itsenäisyytensä 60-vuotisjuhlaa.

Aiemmin tänään neljä ihmistä loukkaantui pääkaupungin eläintarhassa tehdyssä pommi-iskussa. Molemmista iskuista epäillään tamilikapinallisia. Heidän edustajansa ei ole kommentoinut tapahtunutta.

Eilen Dambullan alueella maan keskiosassa 18 ihmistä menehtyi ja 50 loukkaantui pommi-iskussa. Armejan mukaan sen joukot ovat puolestaan surmanneet 46 kapinallista Sri Lankan pohjois- ja luoteisosissa.

Yhteenotot Sri Lankan armeijan ja kapinallisten välillä ovat kiihtyneet sen jälkeen kun hallitus päätti kuusi vuotta kestäneen tulitauon viime kuussa. Hallituksen mukaan kapinalliset käyttivät tulitaukoa joukkojensa uudelleen kokoamiseen ja aseistamiseen.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme