Mainos
Mainos

Start-sopu vastatuulessa Yhdysvalloissa

Presidentti Barack Obama yrittää vakuuttaa vastaanhangoittelevat republikaanit Venäjän kanssa solmitun uuden Start-sovun välttämättömyydestä.

Valkoisen talon neuvonpitoon oli kutsuttu tänään nykyisten vallanpitäjien lisäksi useita entisiä ulko-ja puolustusministereitä, neuvonantajia sekä senaatin jäseniä.

Päämääränä on suostutella republikaanit ratifioimaan sopimus tämän vuoden puolella. Jos äänestys siirtyy ensi vuoden puolelle, niin uusi senaatti saattaa jarruttaa sitä vaikka kuinka pitkään.

Obama ja Venäjän presidentti Dmitri Medvedev allekirjoittivat sovun keväällä Prahassa. Venäjä on tehnyt selväksi, ettei duuma ratifioi sopimusta ennen kuin sen läpimeno on varmaa Yhdysvaltain senaatissa.

Ratifioinnin epäonnistuminen olisi kirvelevä ulkopoliittinen isku Obamalle ja hänen pyrkimyksilleen ydinaseiden vähentämiseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme