Mainos
Mainos

Stepashin: Lisää apua Jugoslaviaan

Venäjän pääministeri Sergei Stepashin vaatii Sarajevossa pidetyssä Balkan-kokouksessa lisää humanitaarista apua Jugoslaviaan.

-Jos Jugoslaviaan ei ennen talven tuloa saada lisää humanitaarista apua, seurauksena on humanitaarinen katastrofi, sanoi Stepashin venäläisen ORT-televisioyhtiön haastattelussa.

Samalla Stepashin arvosteli Yhdysvaltain ja EU:n päätöstä kytkeä humanitaarinen apu Jugoslavian demokraattisiin uudistuksiin.

-Meitä huolestuttaa kaksi seikkaa: Ensinnäkin kaikki Balkanin maat eivät ole läsnä tässä kokouksessa, ja toisekseen emme ole tyytyväisiä Milosevicin ja humanitaarisen avun kytkemisestä yhteen, Stepashin täydensi. Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic ei saanut osallistua Sarajevon kokoukseen.

Jugoslavian demokratisoitumiskehityksen ja humanitaarisen avun kysymysten odotetaan olevan jälleen pääosassa, kun Montenegron presidentti Milo Djukanovic aloittaa sunnuntaina kaksipäiväisen vierailunsa Moskovassa.
(STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme