Mainos
Mainos

Stina-vasikka kotiin kuukausien karkumatkan jälkeen

Vasikka selvisi kuukausia ilman ihmisen apua.

Ruotsin Östra Asmundtorpista toukokuun lopussa karanneen, tuolloin kaksi kuukautta vanhan Stina-vasikan karkumatka on päättynyt onnellisesti. Seikkailunhaluinen eläin lähti tutkimusmatkalleen kun se päästettiin kevätlaitumelle.

-En oikein tiedä mitä tapahtui, ehkä se pelästyi jotakin. Se karkasi heti astuessaan kuljetusautosta, maanviljelijä Bertil Hallén kertoo Expressen-lehdessä.

Stinaa etsittiin päiväkausia, siitä tehtiin muutamia näköhavaintoja, mutta kiinni villiä vasikkaa ei saatu. Omistajan huoli kasvoi viikko viikolta.

-Jonkin ajan kuluttua aloin pelätä pahinta. Pelkäsin ettei se löydä vettä ja että se kuolee nestehukkaan, Hallén kuvailee.

Maanviljelijän huoli helpotti noin viikko sitten kun Stina nähtiin Ellinge-linnan lähistöllä. Vasikka saatiin kiinni ja sen todettiin voivan yllättävän hyvin.

-En ymmärrä miten se on selvinnyt hengissä. Luultavasti se on löytänyt vettä ja syönyt ankoille tarkoitettua ruokaa Ellingen linnan alueella, huojentunut maanviljelijä sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme