Mainos
Mainos

Stoltenberg aikoo vetää Norjan joukot Irakista

Irakissa noin 20 norjalaista upseeritason sotilasta, jotka ovat osallistuneet Irakin joukkojen kouluttamiseen brittien ja puolalaisten joukko-osastoissa.

Norjassa vaalit voittaneen työväenpuolueen johtaja ja maan tuleva pääministeri Jens Stoltenberg on ilmoittanut, että Norja aikoo vetää joukkonsa pois Irakista.

Stoltenberg kertoi suunnitelmasta Yhdysvaltain presidentille George W. Bushille eilen. Natoon kuuluvalla Norjalla on Irakissa noin 20 upseeritason sotilasta, jotka ovat osallistuneet Irakin joukkojen kouluttamiseen brittien ja puolalaisten joukko-osastoissa.

Väistyvän keskusta-oikeistolaisen hallituksen pääministeri Kjell Magne Bondevik kritisoi Stoltenbergin päätöstä sanomalla, ettei tämän päätöksissä ole johdonmukaisuutta. Hänen mukaansa on ristiriitaista, että työväenpuolue tuki Bondevikin hallituksen päätöstä lähettää 170 sotilasta Irakiin YK-mandaatilla, mutta haluaa nyt vetää pois 20 Naton alaisuudessa toimivaa sotilasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme