Mainos
Mainos

Stoltenberg: EU:n varottava päällekkäisiä rakenteita Naton kanssa

Britannian aikomus lähteä Euroopan unionista korostaa EU:n ja Naton yhteistyön tärkeyttä, arvioi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Samaan aikaan Stoltenberg korostaa, että EU:n ei pidä luoda päällekkäisiä rakenteita Naton kanssa. 

– Meidän on lähetettävä selvä viesti, että Britannian äänestys EU-erosta ei tarkoita, että olemme kyvyttömiä yhteistyöhön, Stoltenberg sanoi Brysselissä, jossa hän osallistui EU-maiden johtajien huippukokoukseen.  

Stoltenberg korostaa, että Britannian rooli Natossa ei muutu miksikään.  

EU-pöydissä Britannia on jarrutellut unionin puolustusyhteistyön vahvistamista. Jarrumiehen lähtiessä EU:n puolustusyhteistyö voi saada uutta puhtia, mutta kokonaisuutena vahvan sotilasmahdin lähtö heikentää unionia. 

EU:n ja Naton yhteistyön tiivistäminen on vahvasti agendalla Naton huippukokouksessa Varsovassa ensi viikolla. Presidentti Sauli Niinistö osallistuu aihetta koskevaan osuuteen Nato-maiden johtajien kanssa. Suomi ja Ruotsi on kutsuttu mukaan edistyneinä kumppanimaina. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot