Mainos
Mainos

Stoltenberg: Suomi ja Ruotsi päättävät haluavatko Natolta muuta kuin illallisen

Suomi ja Ruotsi päättävät itse, mitä ne Nato-suhteeltaan haluavat, tähdentää sotilasliiton pääsihteeri Jens Stoltenberg.  

Nato on kutsunut Suomen ja Ruotsin johtajat työillalliselle liiton Varsovan huippukokoukseen. Kaksipäiväinen kokous alkaa perjantaina.   

– Suomi ja Ruotsi ovat hyvin läheisiä ystäviä Natolle. Me kutsumme läheiset ystävät illalliselle. On Suomen ja Ruotsin asia päättää, haluavatko ne muuta. Tämä on vain illallinen, Stoltenberg vitsaili tiedotustilaisuudessa Brysselissä.

Perjantain työillalliselle osallistuvat presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin pääministeri Stefan Löfven.  

– Totta kai Suomi ja Ruotsi ovat tärkeitä kaikissa turvallisuuteen ja vakauteen liittyvissä asioissa Itämeren alueella, Stoltenberg perusteli kutsua.  

Norjalainen pääsihteeri kommentoi myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin Suomen-vierailullaan esittämiä lausuntoja Suomen Nato-suhteesta.

– On suomalaisten asia päättää turvallisuusjärjestelyistään. Tämä on perusperiaate, jonka sekä Nato-maat että Venäjä ovat hyväksyneet, Stoltenberg sanoi.

– Päätös (Nato-jäsenyydestä) on Suomen ja Naton välinen asia. Olisi täysin epäoikeutettua, jos tämä aiheuttaisi negatiivisia reaktioita missään muussa maassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme