Mainos
Mainos

Strauss-Kahn: Koskemattomuus suojaa siviilikanteelta

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n entinen johtaja Dominique Strauss-Kahn vaatii, että hotellisiivoojan siviilikanne häntä vastaan hylätään. Miehen asianajajat vetosivat eilisessä oikeuskäsittelyssä siihen, että kansainväliset lait antavat Strauss-Kahnille diplomaattisen koskemattomuuden siviilikanteilta.

Strauss-Kahn pidätettiin toukokuussa, kun hänen epäiltiin yrittäneen raiskata hotellisiivoojan New Yorkissa. Myöhemmin virallisista syytteistä luovuttiin, koska 32-vuotiaan naisen kertomusta pidettiin epäluotettavana. Guinealaisnainen päätti kuitenkin nostaa siviilikanteen 62-vuotiasta Strauss-Kahnia vastaan.

Strauss-Kahn on myöntänyt tv-haastattelussa seksuaalisen kanssakäymisen siivoojan kanssa, mutta väkivallan hän on kiistänyt.

Strauss-Kahnista veikattiin Ranskan sosialistien presidenttiehdokasta ennen jupakkaa. Siivoojaselkkauksen seurauksena hän joutui eroamaan IMF:n johtajan paikalta.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme