Mainos
Mainos

Strauss-Kahn raiskausepäily osa 2: Katso silmiini ja sano, ettet raiskannut

Entinen Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn ja ranskalaiskirjailija Tristane Banon ovat saapuneet pariisilaiselle poliisiasemalle. Poliisi tutkii, onko Banonin raiskausväitteissä aihetta syytteisiin. Strauss-Kahn ja Banon tapaavat ilman lakimiehiään. Tapa on yleinen Ranskassa, kun syytetyllä ja uhrilla on eri versiot asiasta.

Banonin mukaan Strauss-Kahn houkutteli hänet kalustamattomaan asuntoon Pariisissa haastattelulupauksen varjolla ja kävi hänen kimppuunsa kuin kiimainen simpanssi vuonna 2003.

Strauss-Kahn on myöntänyt yrittäneensä iskeä kirjailijaa. Hän kieltää käyttäneensä väkivaltaa ja on nostanut vastasyytteen Banonia vastaan.

Banon syytti Strauss-Kahnia raiskauksesta televisio-ohjelmassa ensimmäisen kerran jo vuonna 2007. Banon päätti nostaa syytteen vasta, kun guinealaisyntyinen hotellisiivooja syytti miestä raiskauksen yrityksestä toukokuussa. Strauss-Kahn vapautettiin rikossyytteistä, koska oikeus ei pitänyt siivojan kertomusta luotettavana.

Viime viikolla Banon sanoi haastattelussa olevansa innokas kohtamaan Straus-Kahnin naamatusten.

- Haluan tavata hänet, jotta hän voi katsoa minua silmiin ja sanoa päin naamaani, että kuvittelin kaiken.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme