Mainos
Mainos

Stubb: EU saattaa päättää Venäjä-pakotteiden valmistelusta tänään

EU saattaa päättää tänään uusien Venäjä-pakotteiden valmistelusta, sanoo pääministeri Alexander Stubb (kok.).

Pakotteet venäläisille luksustuotteille ovat Stubbin mukaan mukana valmistelussa.

Saksalaislehti Die Welt kertoi eilen, että EU harkitsee pakotteita venäläiselle kaviaarille, vodkalle ja timanteille.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Britannia on väläyttänyt mahdollisuutta finanssisektoria koskeviin pakotteisiin. Bloomberg siteraa nimetöntä virkamieslähdettä, jonka mukaan Britannia haluaisi EU:n estävän Venäjältä pääsyn pankkien yleiseen SWIFT-maksujärjestelmään. Järjestelmä on Venäjän tärkeimpiä kanavia kansainvälisille finanssimarkkinoille.

– En ole ihan varma, että se väläytys on todellinen, Stubb kommentoi.

Hän ei halua spekuloida, mitä toimenpide Suomelle tarkoittaisi.

Myös Ranskan presidentti Francois Hollande on sanonut, että pakotteita aiotaan ehdottomasti kiristää, mutta EU:n pitää vielä päättää yksityiskohdista. 

Myös Saksan varaliittokansleri Sigmar Gabriel on kertonut, että EU-johtajat aikovat aloittaa uusien Venäjä-pakotteiden valmistelun. Gabrielin mukaan pakotteet ovat vastaus Venäjän joukkojen siirtymisestä Ukrainaan. Gabriel kertoi asiasta toimittajille ennen matkaansa Brysseliin, jossa EU-johtajat tapaavat tänään.

EU-johtajat ovat parhaillaan koolla Brysselissä. Paikalla on myös Ukrainan presidentti Petro Poroshenko, joka on vaatinut EU:ta lisäämään pakotteita Venäjää vastaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme