Mainos
Mainos

Stubb: EU tarvitsee syvempää integraatiota selvitäkseen kriiseistä

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) piti oman EU:n tilaa käsittelevän puheensa Belgian Bruggessa juuri samaan aikaan, kun Saksan ja Ranskan johtajat puhuivat aiheesta Strasbourgissa.  

Stubbin johtopäätökset noudattelivat liittokansleri Angela Merkelin ja presidentti Francois Hollanden linjauksia: EU tarvitsee syvempää integraatiota päästäkseen kriisien yli. 

Stubbin mukaan Eurooppa oli vastaavassa tienhaarassa toisen maailmansodan tai kylmän sodan päättymisen jälkeen.  

- Nyt, kuten silloin, vastauksen tulisi olla enemmän - ei vähemmän - integraatiota, Stubb sanoi College of Europe -yliopiston opiskelijoille.  
Stubb korosti puheensa henkilökohtaisuutta: hän on itse valmistunut samasta koulusta, samoin kuin hänen samaan aikaan opiskellut vaimonsa.  

Toisaalta puhe oli henkilökohtainen myös siksi, että Stubb ei halunnut "saattaa hallituskumppaneitaan vastuuseen" näkemyksistään.  

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) piti oman EU:ta käsittelevän puheensa tiistaina Manchesterissa, jossa hän vieraili brittikonservatiivien puoluekokouksessa.  

- EU on kuin paikallinen ruokakauppa. Hyllyissä on paljon erilaisia tuotteita, joista kukin voi poimia itselleen hyödylliset ainekset, Soini linjasi. 

- Perussuomalaiset on hyväksynyt sen, että yhä syvenevän unionin aika on ohi, hän jatkoi.  

Stubb ennakoi omassa puheessaan, että EU:ssa ei tulla näkemään suurta harppausta kohti liittovaltiota.  

- Syy on yksinkertainen: Jäsenmaat eivät anna sen tapahtua.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme