Mainos
Mainos

Stubb: Kreikkalaista elämäntapaa ei enää ole

Kreikka aikoo järjestää kansanäänestyksen EU:n viime viikolla hyväksymästä velkaratkaisusta. Kreikan ilmoitus yllätti eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Aleksander Stubbin.

- Kansanäänestys tuli vähän puskista. Tässä on nyt puolitoista vuotta kaikki EU-jäsenmaat ja varsinkin euromaat tehneet kaikkensa auttaakseen Kreikkaa, Stubb toteaa MTV3:n Huomenta Suomessa.

Kreikka ei hyväksy velkaratkaisua ilman kansan tahtoa.

- Kyse on kansanäänestyksestä, jossa käytännössä äänestettäisiin Kreikan eurojäsenyydestä. Ratkaisun avain on kreikkalaisilla itsellään.

- Mikään ohjelma tai tukipaketti ei laukea eikä sitä ei käytetä jos kreikkalaiset eivät tee niitä uudistuksia jota heiltä on EU:n, kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n ja keskuspankin puolelta pyydetty, Stubb painottaa.

Stubbin mukaan Kreikan asioita katsotaan turhan virkamiesmaisesti.

- Pääjuttu, jota me ei ehkä täällä pohjoisessa kovin hyvin ymmärretä, on se, että siellä kansa joutuu käymään läpi erittäin kovan kuurin. Nyt puhutaan radikaaleista julkisen sektorin leikkauksista, puhutaan eläkkeiden jäädyttämisestä, puhutaan virkojen lakkauttamisesta, puhutaan 25-40 prosentin erinäisistä leikkauksista infrastruktuurihankkeissa, Stubb huomauttaa.

- Se elämäntapa, johon Kreikassa on totuttu sitä ei enää ole, ja sen takia ihmiset tulevat kadulle. Tämä tilanne on todellinen kaikille kreikkalaisille itselleen.

(MTV3)

Katso eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin Alexander Stubbin haastattelu: (Huomenta Suomi 1.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme