Mainos
Mainos

Stubb: Suomeen ei Guantanamon vankeja

Suomen ulkoministeri Alexander Stubb

Suomen vankiloihin ei tuoda Guantanamon vankeja, täsmensi ulkoministeri Alexander Stubb myöhään eilen illalla Brysselissä.

Jos Suomi ottaa vapautettuja vankeja, he ovat pakolaisia, jotka eivät voi palata omaan maahansa, sanoi Stubb. Yhdysvallat ei ole kuitenkaan toistaiseksi esittänyt mitään pyyntöä, ja EU:n ulkomisterit keskustelevat asiasta vasta tänään.

Eilen illalla päivällispöydässä istuivat myös palestiinalaisten edustajat, samoin kuin Egyptin, Jordanian, Turkin ja Norjan ulkoministerit. Lähi-idän suurimmaksi ongelmaksi nähdään palestiinalaisten kahtiajako. Norjan ulkoministerin ansio onkin se, että hän keskustelee myös Hamasin kanssa, jota muut välttelevät.

Jotta rajat voitaisiin avata, EU patistaa palestiinalaisia löytämään yhteisymmärryksen. Stubbin mukaan suurimmat ongelmat ovat humanitaarisen avun saanti perille sekä aseiden salakuljetus.

EU-maiden ulkoministerit keskustelivat Lähi-idän tilanteesta myöhään illalla Brysselissä muun muassa palestiinalaisten kanssa. Tänään EU-ministerien on määrä keskustella Guantanamon vangeista.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme