Mainos
Mainos

Sturgeon: Skotlannilla ei ole edessään helppoa polkua

Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon sanoi keskiviikkona Brysselissä olevansa rohkaistunut keskusteluistaan EU:n edustajien kanssa. Hän kuitenkin kertoi, että Skotlannin aseman suojaaminen EU:ssa Britannian EU-eron jälkeen ei ole helppoa.  

Pääministeri Nicola Sturgeon tapasi Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin. Junckerin ja europarlamentaarikkojen kanssa keskusteltuaan Sturgeon kertoi lehdistötilaisuudessa tavanneensa paljon ihmisiä, jotka ilmaisivat tukensa Skotlannille.  

Koko Britanniassa viime viikon kansanäänestyksessä noin 52 prosenttia kannatti eroa EU:sta ja 48 prosenttia jäsenyyden jatkumista. Skotlannissa lukemat olivat EU:ssa pysymisen puolesta 62–38. 

Skotit torjuivat itsenäistymisen Britanniasta toissa vuonna kansanäänestyksessä, mutta brexit-äänestystulos on herättänyt toiveita uudesta itsenäisyysäänestyksestä. Sturgeon sanoi brexit-tuloksen jälkeen, että uusi itsenäisyysäänestys on todennäköinen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme