Mainos
Mainos

Sudan haluaisi tuomita itse Darfurin sotarikollisia

Sudan ei halua luovuttaa Darfurin sotarikoksista epäiltyjä henkilöitä ulkomaisten tuomioistuinten tuomittaviksi.

Sudanin oikeusviranomaiset ovat ilmoittaneet, että Darfurin sotarikoksista epäillyt joutuvat oikeuden eteen kotimaassaan. Sudan on suhtautunut nihkeästi väkivaltaisuuksien puimiseen Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa ICC:ssä.

Sudanin korkeimman oikeuden puheenjohtaja Jalaleddin Mohamed Osman vakuuttaa, että maan oikeuslaitos pystyy hoitamaan tehtävänsä. Osmanin mukaan tuomaristoon otetaan myös yksi nainen, koska "on tapauksia, joita naiset pystyvät parhaiten tarkastelemaan".

Sudanin hallitus on varoittanut, että ICC:n tutkimukset saattavat vaikeuttaa entisestään rauhan saamista Darfuriin. ICC aloitti selvitystyönsä maanantaina.

YK antoi tammikuussa ICC:lle luettelon 51 henkilöstä, joita epäillään murhista, raiskauksista ja ryöstelystä Darfurissa. Heistä suurin osa on armeijan jäseniä ja arabitaistelijoita, janjaweedeja.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme