Mainos
Mainos

Sudan kiistää estäneensä YK-edustajan pääsyn Darfuriin

Sudanin tiedotusministeriön mukaan YK:n humanitaarisen hätäavun koordinaattoria pyydettiin vain siirtämään vierailuaan kriisialueille, ei perumaan sitä kokonaan.

Sudan kiistää kieltäneensä YK:n humanitaarisen hätäavun koordinaattorin Jan Egelandin vierailun Darfuriin.

Sudanin mukaan Egelandia pyydettiin lykkäämään vierailuaan maan pääkaupunkiin Khartoumiin tai Darfurin kriisialueille. YK tiedotti aiemmin, että Sudan oli kieltänyt vierailun.

- Häntä pyydettiin vain siirtämään vierailua, koska maassa on noussut YK:n vastainen mieliala suunnitelmista sijoittaa ulkomaisia joukkoja Darfuriin, Sudanin tiedotusministeriöstä sanottiin.

Egeland vieraili Borin alueella Etelä-Sudanissa, josta hänen oli määrä jatkaa matkaa Darfuriin. Hänelle kuitenkin ilmoitettiin, ettei hän ole tervetullut. Egeland sanoi uskovansa syyksi sen, ettei Sudan halua hänen näkevän, kuinka heikko tilanne Darfurissa on.

Sudanin viranomaiset ovat kieltäytyneet pidentämästä norjalaisen kansalaisjärjestön National Council for Refugeesin (NCR) toimilupaa. Järjestö pitää Darfurissa yllä suurta pakolaisleiriä, jolla on 100 000 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme