Mainos
Mainos

Sudan suostuu YK:n ja AU:n yhteisiin rauhanturvajoukkoihin

Tähän menessä Sudan on suvainnut vain Afrikan unionin rauhanturvajoukkojen toiminnan Darfurissa.

Sudan hyväksyy YK:n ja Afrikan unionin (AU) yhteisten rauhanturvajoukkojen tulon Darfurin kriisialueelle. Tähän asti Sudan on kansainvälisestä painostuksesta huolimatta suvainnut vain Afrikan unionin rauhanturvajoukkojen toiminnan Darfurissa.

Sudanin ulkoministeri Lam Akol kertoi tänään Sudanin hyväksyneen 3000 YK:n rauhanturvaajan tulon Darfuriin. YK-joukot tulevat tukemaan Darfurissa nyt toimivaa AU:n 7000 miehen vahvuista rauhanturvajoukkoa.

Aiemmin saudiarabialainen uutistoimisto SPA kertoi Sudanin presidentin Omar al-Bashirin ilmoittaneen Saudi-Arabian kuninkaalle Abdullahille hyväksyvänsä yhteisoperaation. Hyväksymisestä neuvoteltiin maaliskuun lopussa Riadissa Arabiliiton kokouksen yhteydessä.

Sudan hyväksyy nyt myös YK-joukkojen mukana Darfuriin tulevat taisteluhelikopterit, joita se aikaisemmin on vastustanut. YK on korostanut Sudanille, että koptereita ei käytetä hyökkäystarkoituksiin.

Sudan on nyt hyväksynyt kaksi ensimmäistä vaihetta YK:n kolmivaiheisesta rauhanturvasuunnitelmasta. Suunnitelman kolmannessa vaiheessa Sudaniin tulisi noin 20 000 YK:n rauhanturvaajaa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme