Mainos
Mainos

Sudan suunnittelee uutta lentokenttää

Sudan suunnittelee rakennuttavansa 750 miljoonan dollarin eli yli neljän miljardin markan hintaisen kansainvälisen lentokentän pääkaupunki Khartumin pohjoispuolelle. Sudanilaiset viranomaiset kertoivat suunnitelmasta eilen.

Lentoliikenneministeri Hamed Mohammad Toren ei sanonut, mistä maan hallitus ottaisi rahat uuteen lentokenttään. Sudan on yksi maailman köyhimmistä maista, eikä se ole järin hyvissä väleissä naapurimaidensa ja mahdollisten ulkomaisten lahjoittajien kanssa. Ministerin mukaan maan hallitus on kuitenkin neuvotellut asian valmiiksi kansainvälisen rakennusyhtiön kanssa. Viimeisen vastauksen Sudan saa hänen mukaansa tällä viikolla.

Lentokentän yhteyteen on määrä rakentaa myös hotelli ja verovapaita kauppoja, Toren sanoi. Nykyiselle, Khartumin keskustassa sijaitsevalle lentokentälle jäisivät paikallislennot.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme