Mainos
Mainos

Sudanin taistelut jatkuvat yhä

Afrikan unionin mukaan se tarkkailulennolla ollut helikopteri joutui tulituksen kohteeksi, vaikka Sudan ilmoitti eilen lopettavansa taistelut Darfurin alueella.

Sudanin hallituksen joukkojen ja kapinallisten väliset yhteenotot ovat jatkuneet Darfurissa huolimatta tulitaukolupauksista. Afrikan unionin (AU) mukaan yhtä sen tarkkailulennolla ollutta helikopteria tulitettiin.

- Se osoittaa, ettei tulitaukoa kunnioiteta. He eivät noudattaneet sitä ja lopettaneet taisteluita, sanoi AU:n edustaja Assane Ba toimittajille eilen illalla.

Tapauksesta ei kerrottu tarkempia yksityiskohtia tai sitä, koska helikopteria oli tulitettu.

Aiemmin päivällä Sudan oli ilmoittanut lopettavansa heti taistelut Darfurin alueella ehdoitta. Samalla Sudan kehotti YK:ta ja Afrikan unionia pyytämään kapinallisia tekemään samoin.

YK on kuvannut Darfurin tilannetta yhdeksi pahimmista humanitaarisista kriiseistä. Avuntarpeessa on arviolta 2,3 miljoonaa ihmistä.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme