Mainos
Mainos

Sukellusvene kuljetti kuusi tonnia kokaiinia – jäi kiinni lähellä Galápagossaaria

Yhdysvaltojen rannikkovartiosto löysi kotitekoisesta sukellusveneestä yli kuusi tonnia kokaiinia. Alus oli matkalla Etelä-Amerikasta Meksikoon. 

Rannikkovartiosto havaitsi huumekauppiaiden sukellusveneen lentokoneesta. Sen perään lähetettiin laiva. Kaksi päivää havainnon jälkeen sukellusvene oli niin lähellä, että sen kimppuun lähti kaksi kumivenettä ja helikopteri.

Yhdysvaltalaisviranomaiset tiesivät mitä etsiä, sillä huumekauppiaat kuljettavat kokaiinia myös puusta, lasikuidusta tai alumiinista tehdyissä sukellusveneissään.

Tässä takavarikossa lähellä Galápagossaaria löytyi yli kuusi tonnia kokaiinia, katukauppa-arvoltaan noin 200 miljoonaa dollaria. 

Takavarikko tehtiin maaliskuun alussa, operaation kuvamateriaali julkaistiin nyt.

Vilkas sukellusveneliikenne

Kyseessä oli Yhdysvaltojen rannikkovartioston viides huumesukellusvenetakavarikko yhdeksässä kuukaudessa.

– Tämä kertoo näiden (huume)järjestöjen muuntumiskyvystä ja rajattomista resursseista, sanoo vara-amiraali Charles Ray Navy Times -lehden mukaan.

Huumesukellusveneiden takavarikot ovat lisääntyneet toissavuodesta. Se johtuu lisääntyneestä salakuljetuksesta, Ray toteaa. 

– Olemme lisänneet tiedusteluamme ja ymmärrämme järjestöjä paremmin kuin muutama vuosi sitten, Ray sanoo.

Kiinni joka viides lasti

Rayn mukaan rannikkovartiosto tietoa 90 prosenttia kuljetuksista, mutta kykenee saamaan kiinni vain joka viidennen sukellusveneen. 

Huumesukellusveneet kulkevat Tyynellämerellä yleensä lähellä Etelä- ja Keski-Amerikan rannikkoa kohti Meksikoa, mistä reitti jatkuu maanteitse Yhdysvaltoihin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme