Mainos
Mainos

Sukellusveneeseen tunkeutuneen suomalaisen asia esillä Britanniassa

Suomalainen nuori nainen joutuu tänään oikeuteen tunkeutumisesta ydinsukellusvenetelakalle Etelä-Englannissa. Rauhanaktivistia odottaa todennäköisesti syyte ilkivallasta ja vahingonteosta.

Terroriuhan alla elävässä Iso-Britanniassa ihmetellään, kuinka suomalainen rauhanaktivisti pystyi tunkeutumaan lauantain vastaisena yönä yhdessä ruotsalaisen kumppaninsa kanssa ydinsukellusvenetukikohtaan Devonportissa, Etelä-Englannissa.

Parivaljakko nousi sukellusveneen kannelle, ja lopulta, kun kukaan ei huomannut tunkeutujia, he tekivät itse hälytyksen rikkomalla palohälyttimen lasin.

Sen jälkeen tukikihdan turvamiehet pidättivät tunkeutujat, ja nyt he ovat paikallisen poliisin huostassa. Viranomaisten mukaan heitä odottaa tänään syyte ainakin ilkivallasta, koska he palohälyttimen lasin lisäksi rikkoivat hieman tukikohtaa ympäröivää aitaa.

Normaalisti pienestä ilkivallasta selviää pienillä sakoilla, mutta kun kyse on laivaston tukikohdasta, tuomari voi olla tavallista ankarampi.

Rauhanaktivistien tarkoituksena oli osoittaa, kuinka helposti terroristit voisivat tunkeutua sotilasalueelle, jossa käsitellään radioaktiivisia aineita. Vaikka tukikohdassa olleessa sukellusveneessä ei juuri nyt ole ydinohjuksia, sen oma ydinreaktori on paikallaan.

Aktivistien mukaan terroristit voisivat saastuttaa koko telakan lähitienoon räjäyttämällä sukellusveneen reaktorin ja erityisesti käytetyn ydinpolttoaineen varaston.

Rauhanaktivistit tekevät vuosittain useita iskuja laivaston tukikohtiin Britanniassa. Tänä vuonna he laskevat päässeensä sukellusveneen kannelle tai tuntumaan kuusi kertaa.

Suomalaiset olivat edellisen kerran asialla neljä vuotta sitten. Silloin kaksi suomalaista nuorta naista tuomittiin sakkoihin heidän tunkeuduttuaan Faslanen sukellusvenetukikohtaan Skotlannissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme