Mainos
Mainos

Sukupuolensa korjanneet mukaan Miss Universum -kisaan

Sukupuolenkorjauksen tehneet saavat vastedes osallistua Miss Universum -kilpailuun. Sääntömuutos tulee voimaan ensi vuodesta alkaen.

Tänään julkistettu päätös on seurausta kohusta, jonka aiheutti kanadalaisen Jenna Talackovan hylkääminen Kanadan missikisoista. 23-vuotias Talackova teki sukupuolenkorjauksen 19-vuotiaana. Hänen passissaan lukee, että hän on nainen.

Viime viikolla Miss Universum -organisaation omistaja, yhdysvaltalainen liikemies Donald Trump käytti määräysvaltaansa ja palautti Talackovan ehdolle kilpailuun.

– Olemme tukeneet pitkään kaikkien naisten tasa-arvoa ja otimme tämän hyvin vakavasti, sanoi Miss Universum -kisojen edustaja Paula Shugart.

Myös olympialaiset, amerikkalaisten tyttöjen partiojärjestö ja Huippumalli haussa -tv-ohjelma ovat ilmoittaneet, etteivät ne hyväksy syrjintää sukupuolenkorjauksen tehneitä kohtaan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme