Mainos
Mainos

Sukupuutto uhkaa satoja harvinaisia lajeja

Tuoreen raportin mukaan useimmat suojelemattomat alueet sijaitsevat trooppisella vyöhykkeellä.

Yli kolmesataa maailman harvinaisinta ja eksoottisinta eläinlajia on täysin vailla suojelua. Tiedemiehet arvioivat kyseisten lajien olevan vaarassa kuolla tulevaisuudessa sukupuuttoon, koska riittäviin toimenpiteisiin ei ole ryhdytty.

Maailman pinta-alasta 11,5 prosenttia on suojeltu. Luonnonsuojelijat ovat kuitenkin löytäneet useita suojelun ulkopuolelle jääneitä alueita, joilla alueilla elää 150 uhanalaista nisäkäslajia, 411 sammakkoeläinlajia, 232 lintulajia sekä 12 kilpikonnalajia.

Nature-lehdessä julkaistun raportin mukaan useimmat suojelemattomat alueet sijaitsevat trooppisella vyöhykkeellä. Puutteita on muun muassa Keski-Amerikassa, Karibialla, Afrikan itä- ja länsiosissa, Intiassa, Burmassa ja Tyynenmeren alueella. -Näiden alueiden suojelun täytyy olla globaali projekti, sanoo Washingtonissa toimivan Conservation International -luonnonsuojelulaitoksen tutkija Ana Rodrigues.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme