Mainos
Mainos

Suljettu tarkistuspiste avattiin uudelleen Kyproksella

Kyproksella eilen illalla suljettu Ledran tarkistuspiste on avattu uudelleen. Kyproksen viranomaiset sulkivat illalla tarkistuspisteen väliaikaisesti, koska heidän mukaansa kyproksenturkkilaisia poliiseja oli ollut vain YK:n rauhanturvaajille tarkoitetulla vyöhykkeellä.

Tarkastuspiste suljettiin eilen illalla sen jälkeen, kun Nikosian tärkeimmän kadun katkaissut tiesulku oli ollut purettuna noin 12 tuntia. Tätä ennen Ledrakatu ehti olla jaettuna yli 15 vuotta.

Kyproksen hallituksen edustajan mukaan rajanylityspaikka aukaistiin jälleen, kun "järjestys oli saatu palautettua". Kaikkiaan tarkistuspiste oli uudelleen suljettuna 2,5 tuntia.

Runsaan kilometrin mittainen Ledra kulkee pohjoisesta etelään läpi keskiaikaisen Nikosian keskustan ja läpi YK:n valvonnassa olevan vihreän linjan. Kadun avaamisesta huolimatta linjalla on edelleen tarkistuspisteet, joissa on esitettävä passi. Koko saari on ollut jaettuna vuodesta 1974, jolloin Turkki miehitti Kyproksen pohjoisosan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme