Mainos
Mainos

Sunniryhmän pommi-iskussa Iranissa kuoli yli 20 ihmistä

Iranissa sunnijärjestö Jundollah on ilmoittautunut tuhoisan itsemurhaiskun tekijäksi. Moskeijaan eilisiltana tehdyssä pommi-iskussa on kuollut tähän mennessä 28 ihmistä.

Kahden pommin peräkkäisissä räjäytyksissä haavoittui lisäksi toistasataa ihmistä, joista osa vakavasti. Isku tapahtui shiiamuslimien moskeijassa Zahedanin kaupungissa.

Jundollah kertoo, että hyökkäys oli vastaus ryhmän johtajan Abdolmalek Rigin hirttämiselle. Rigi hirtettiin kesäkuussa Iranissa.

Jundollah kertoi televisiokanava Al Arabiyalle lähettämässään sähköpostissa, että isku toteutettiin Zahedanissa siksi, että kaupunkiin oli kokoontunut maan vallankumouskaartin jäseniä.

Vallankumouskaarti puolestaan syytti Yhdysvaltoja iskusta. Iran on väittänyt, että Yhdysvallat tukee Jundollahia aiheuttaakseen sekasortoa maan kaakkoisosassa. Isku tehtiin Iranin Sistan-Baluchistanin maakunnassa.

Iranin mukaan Rigi tunnusti ennen hirttämistä, että hänellä on yhteyksiä Yhdysvaltoihin. Yhdysvallat on kiistänyt väitteet. Maan ulkoministeri Hillary Clinton on tuominnut iskun ja vaatinut syyllisten rankaisemista.

Iranin vallankumouskaarti eli armeijan eliittijoukot joutuivat tuhoisan pommi-iskun kohteeksi edellisen kerran viime syksynä. Myös tuolloin tekijäksi ilmoittautui Jundollah.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme