Mainos
Mainos

Suolankäytöstä ristiriitaisia tutkimustuloksia

Suolankäytön yhteydestä sairauksiin on julkistettu uusi, osin mullistavakin tutkimus. Sen mukaan ihmiset, jotka käyttävät runsaasti suolaa, kuolevat sydän- ja verisuonitauteihin muita harvemmin.

Ihmiset jotka käyttävät runsaasti suolaa, natriumia, kuolevat sydän ja verisuonitauteihin harvemmin kuin vähän suolaa syövät. Tämä ristiriitainen havainto raportoidaan tuoreessa arvovaltaisessa Lancet-lehdessä.

Amerikkalaiset tutkijat ovat selvittäneet yli 11 000 aikuisen suolankäyttöä ja kuolleisuutta. Yllätys oli se, että korkea natriumin määrä ravinnossa oli yhteydessä alhaisempaan sydäntauti- ja kokonaiskuolleisuuteen. Tutkimus on ristiriidassa aikaisempien tulosten kanssa.

Vaikka tutkimusaineisto on laaja, niin kritiikkiä voi esittää tavasta, jolla tutkimus tehtiin. Suolan saantia ei mitattu, vaan ihminen itse arvioi vuorokauden aikana käyttämäänsä suolan määrää.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme