Mainos
Mainos

Suomalainen Asta oli vastapäätä iskupaikkaa Tukholmassa: "Tavaratalo oli kuin nuijalla nakutettu – tilanne kaoottinen"

Tukholmassa asuva Asta Lumikero oli vain pari minuuttia aikaisemmin paikassa, josta Åhlens-tavarataloon syöksynyt kuorma-auto ajoi. Iskun aikaan suomalainen oli tavarataloa vastapäätä olevassa kulttuuritalo Klarassa.

– Olin vastapäätä Åhlensia teatterissa, kun sinne tuli teatterin kassanhoitaja tai vastaava, joka sanoi: "tämä ei ole vitsi, tämä ei kuulu näytelmään, mutta joku auto on ajanut Åhlensia päin," Lumikero raportoi.


Teatterissa ollutta väkijoukkoa lähdettiin saman tien viemään ulos rakennuksesta varauloskäyntiä pitkin. Kadulla poliisit viittelöivät ihmisiä liikkumaan pois keskikaupungilta.

– Åhlensilta näkyi savua, helikopterit pörräävät ja ambulanssit huutavat. Kyllä se oli kaoottinen tilanne, Lumikero selvittää.

Lumikero pääsi poistumaan keskikaupungilta täpötäydellä bussilla. Sekä Tukholman metro että junaliikenne pysäytettiin iskun jälkeen.

Hieman ennen iskua Lumikero vieraili Åhlensilla. Ostoskeskus oli perjantaiseen tapaan täynnä ihmisiä.

– Åhlens oli kuin nuijalla nakutettu. Tämä oli juuri se ajankohta ja hetki, kun kaikki olivat liikkeellä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme