Mainos
Mainos

Suomalainen eläinlääkäri kouluttaa kilpakamelia Abu Dhabissa – "Treenaamme kovaa"

Suomalainen eläinlääkäri treenaa omistamaansa kilpakamelia Abu Dhabissa. Haaveena on isomman kamelikilpailun voitto nykyaikaisilla metodeilla.

Eläinlääkäri Pentti Koivisto omistaa kamelin yhdessä kolmen muun suomalaisen kanssa. Kamelikilpailut ovat iso bisnes Lähi-idässä.

– Olen ollut töissä kamelikisoissa, nähnyt miten paikalliset treenaavat niitä. Koska olen itse harrastanut triathlonia ja treenannut hevosia pulssimittareilla, ajattelin koettaa miten kamelitreenaus onnistuisi pulssimittareilla ja muilla nykyaikaisilla konsteilla, hän kertoi aamulla Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa.

Paikallisten kamelit päästävät kilpakamelit laukkaamaan vapaasti vain kerran viikossa. Koiviston kameli laukkaa viidesti viikossa.

– Teemme paljon kovempaa treeniä mutta myös otamme verikokeita. Katsomme, etteivät ne treenaa liikaa ja liian nopeasti.

Paikalliset kiinnostuneet suomalaismetodeista

Kunnon kisoihin Koivistoisen kameli ei toistaiseksi ole päässyt.

– Pikkuisen hankalampaa tämä treenaaminen kumminkin on kuin paikallisilla arabeilla. Heillä on historiaa ja perimätietoa treenaamiseen ja syöttämiseen.

Koiviston mukaan paikalliset ovat osoittaneet poikkeuksellisen kovaa kiinnostusta suomalaisen metodeja kohtaan.

– Kyllähän ne naapuri ovat videokameroilla ja puhelimilla ottaneet kuvia meidän kamelista. Yritämme ajaa heitä pois.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme