Mainos
Mainos

Suomalainen Etelä-Turkissa: Kaikki ovat peloissaan ja pahoillaan

Turkissa on osoitettu aktiivisesti tukea hallinnolle maan vallankaappausyrityksen jälkeen. Turkin lippuja on kaikkialla, kertoo Turkin eteläosassa oleva Mikko Häkkinen STT:lle.

– Ihmiset mitä ilmeisimmin osoittavat kaduilla tukeaan presidentti Recep Tayyip Erdoganille, Häkkinen sanoo puhelimessa Gaziantepin kaupungista.

Hänen hotellinsa lähellä kahden ison rakennuksen seinille on viritetty isot Turkin liput. Teillä kävelee koko ajan ihmisiä, joilla on lippu kädessään tai harteillaan. Linja-autojen ja taksien keuloissa on lippuja.

– Nyt ohi ajaa auto, jonka katolla on lippu ja molemmista ikkunoista heilutetaan lippua.

Aamupäivällä Häkkinen kertoo nähneensä mielenosoituskulkueen, jossa ihmiset kantoivat Turkin lippuja.

Noin puolenpäivän aikaan hotellin läheisen rautatiesillan alla oli tulipalo. Häkkinen ei osaa sanoa, oliko se sytytetty vai oliko sillan alla tapahtunut räjähdys.

– Sieltä tuli todella sankkaa mustaa savua, mutta aika pian se saatiin sammumaan.

Häkkinen on puhunut turkkilaisten ystäviensä kanssa vallankaappausyrityksestä. Hänen mukaansa keskusteluissa on ihmetelty sitä, miksi niin monta ihmistä on kuollut.

– Kaikki ovat peloissaan ja pahoillaan. Kukaan ei olisi osannut arvata, että tällaista tapahtuu.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme