Mainos
Mainos

Suomalainen haavoittui Afganistanin iskussa - katso video

Taleban-liike teki jälleen tänään itsemurhaiskun Afganistanissa. Iskussa sai surmansa ainakin 17 ihmistä ja noin 80 haavoittui. Haavoittuneiden joukossa oli yksi suomalainen. Hyökkäyksen tekijäksi on ilmoittautunut Taleban-liike.

Suomalainen siviilikriisinhallinnan poliisiasiantuntija sai räjähdyksessä lieviä vammoja käsiinsä.

Taleban räjäytti voimakkaan pommin Intian suurlähetystön edustalla Kabulin keskustassa. Talebanin edustaja sanoi, että isku oli suunnattu Intian suurlähetystöä vastaan. Edellinen hyökkäys Intian Kabulin-lähetystöä vastaan viime vuoden kesällä vaati 60 ihmisen hengen.

Taleban tykittää kiihtyvällä tahdilla

Taleban on kiihdyttänyt iskujaan Afganistanissa. Viime vuoden alusta lähtien iskuja on tehty yhä enenevässä määrin myös pääkaupungissa Kabulissa. Niiden kohteina ovat olleet muun muassa Saksan lähetystö, sotilasliitto Naton päämaja ja eri ministeriöiden rakennukset.

Yhdysvaltain Afganistanissa olevien joukkojen komentaja on pyytänyt lisää joukkoja taltuttamaan väkivaltaisuuksia. Kenraali Stanley McChrystalin toiveissa on jopa 40 000 lisäsotilaan saaminen Afganistaniin.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme