Mainos
Mainos

Suomalainen Islannissa: Tuhkatilanne helpottunut

Islannin Grimsvötn-tulivuoren purkautumista paikan päällä seuraavan suomalaisen abiturientin Eeva Halosen mukaan tuhkatilanne on helpottunut eilisestä.

– Tilanne on tänään paljon parempi kuin eilen. Ilma on seljennyt todella paljon, Halonen arvioi aamulla.

Halonen työskentelee hotellissa Skaftafellissä, joka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä tulivuoresta.

Käänne parempaan tapahtui Halosen mukaan jo eilen illalla.

– Eilen aamulla oli todella todella savuista, ja aurinko on vain sumea pilkku taivaalla. Joskus illan mittaan taivas alkoi muuttua vaaleammaksi, Halonen kertoo.

Käänne on vaikuttanut Halosen mukaan myös tunnelmaa keventävästi. Työpaikalla ei ole myöskään enää ollut puhetta evakuoinneista.

– Ilmassa on vähän sellaista tunnelmaa, että tämä alkaisi tästä helpottaa, vaikka onkin mahdollista, että uusia purkauksia tulee.

Halosen työpaikalla on pidetty ikkunoita kiinni ja ilmastointia pois päältä, jotta tuhka saataisiin pysymään poissa sisätiloista. Ulos mennessä on täytynyt pitää hengityssuojaimia.

– Kävin tässä lähistöllä kävelemässä. Tuhka menee aika pahasti silmiin, mutta on sittenkin kiva käydä ulkona vähän katselemassa, Halonen selittää.

Eeva Halonen on asunut Islannissa nyt kuukauden verran. Hänen tarkoituksenaan on viettää maassa koko kesä lukuunottamatta omia ylioppilasjuhlia - mikäli tuhkapilvi Suomessa piipahtamisen sallii.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme