Mainos
Mainos

Suomalainen järistysalueella: En uskalla edes ajatella mikä tilanne on

Nepalin järistysalueella Katmandussa työskentelevä suomalainen vapaaehtoistyöntekijä Pauliina Savola kertoo maanjäristyksen tuntuneen varsin pelottavalta. 

- Olin kotona ja seinät vaan alkoi heilumaan. Koko rakennus huojui kunnolla, tavaroita putoili ja sitä kesti kaksi-kolme minuuttia, Savola kuvailee. 

Savola kertoo MTV Uutisille, ettei ehtinyt ajattelemaan tarkasti mitään kun järistys alkoi yllättäen. 

- Koitti vaan katsoa, ettei mistään tipu mitää niskaan. Mietin, etten lähde juoksemaan ulos rappusiin tai ulos. Hetki oli aika pelottava, mutta toisaalta se tuli niin nopeasti ettei ehtinyt sen kummemmin ajatella. 

Savolan mukaan osa ihmisistä on palannut nyt koteihinsa, mutta iso osa on edelleen kaduilla. Rakennukset ovat suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta halkeamia näkyy seinissä. 

- Varmasti kylien puolella rakennukset ovat tuhoutuneet pahemmin, Savola arvioi. 

Omiin tuttuihinsa ja työtovereihin Etelän vapaaehtoisohjelma Etvon kautta vapaaehtoistyötä tekevä Savola oli saannut yhteyden ja he olivat kunnossa. 

- Osa vähän kaukaisemmista tutuista asuu vanhoissa rakennuksissa kylissä. En uskalla ajatella mikä siellä on tilanne, Savola sanoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme