Mainos
Mainos

Suomalainen Lauri Brysselistä: Sotilasvartiointi työpaikan edessä – "suuri suru ja huoli työkavereista"

Kun belgialassairaalasta lähti aamulla lukuisia ambulansseja liikkeelle hälytysvalot huutaen, sairaalan lähistöllä asuva Lauri Ouvinen aavisteli pahinta.

– Kävi mielessä, että onkohan jotain suurempaa tapahtunut. Istuin ratikassa matkalla töihin, kun luin lentokentän räjähdyksistä. Mietin, että pitäisikö kääntyä kotiin, mutta päätin silti mennä töihin.

37-vuotias Ouvinen asuu Brysselissä Ucclen kunnassa, joka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Hän työskentelee tiedottajana Euroopan alueiden komiteassa ja on asunut Brysselissä 4,5 vuoden ajan.

Ouvisen työpaikka sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Maelbeekin metroasemalta, missä yksi räjähdyksistä tapahtui.

– Metroasema on aivan EU-toimielinten lähellä ja varmasti moni on ollut matkalla töihin, kun räjähdys tapahtui. On suuri suru ja huoli omista työkavereista, Ouvinen kertoo.

Ouvisen työpaikan ulkopuolella on ollut sotilasvartiointi jo Charlie Hebdo-iskuista lähtien ja turvatoimia kiristetty Pariisin terrori-iskujen jälkeen. Aamun iskujen jälkeen Ouvista ja hänen työkavereitaan on pyydetty pysyttelemään sisätiloissa odottamassa tarkempia ohjeita.

Huoli on suuri, vaikka terrori-iskun uhka on ollut Belgiassakin ilmassa.

– Onhan se käynyt mielessä, että jotain voi hyvinkin tapahtua. Mutta ei elämää voi pysäyttää, eikä pidä pelätä.


Oletko paikalla - kerro meille!

MTV Uutiset haluaa kuulla tarinasi. Voit myös laittaa meille kuvia ja videoita, jopa suoraa lähetystä tapahtumapaikalta.

*Sähköpostilla tiedot ja kuvat osoitteeseen kuvat@mtv.fi tai uutiset@mtv.fi

*Voit ottaa yhteyttä myös Facebookissa ja Twitterissä @MTVUutiset

*Voit soittaa numeroon 010 300 5454 

*Uutisvinkit saa toimitukseen myös sovelluksen kautta: http://www.mtv.fi/uutiset/uutisvinkki


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme