Mainos
Mainos

Suomalainen New Yorkin lumikaaoksessa: Elämä aika lailla pysähdyksissä

Yhdysvaltain itärannikkoa koetteleva lumimyräkkä on muuttanut New Yorkin metropolin kuin autiokaupungiksi, kuvailee suomalaisasukas pyryn keskeltä. 

– Elämä on aika lailla pysähdyksissä. Junat eivät kulje ja kaupat ovat kiinni, vain pari kulmakuppilaa on auki. Poliiseja ajelee jonkin verran kaduilla, muuten on autiota, New Yorkin Queensissa asuva Hellevi Mauno kertoo STT:lle.

Lunta sataa Maunon mukaan koko ajan lisää. Se on haudannut alleen muun muassa kadunvarteen pysäköidyt autot. Osa kaupunkilaisista yrittää taistella säätä vastaan lapioin.

– Kadulla näkyi aika epätoivoisia yrityksiä kaivaa autoa lumen alta tai kolata kotitalon edustaa, kun sitä lunta vain koko ajan tulee ja tulee.

Eilen avoinna olevissa kaupoissa vallitsi Maunon mukaan ennennäkemätön tungos, kun ihmiset varautuivat myräkän saapumiseen. Tällä hetkellä newyorkilaiset lähinnä odottavat, että lumisade lakkaisi.

– Mitä olen tässä kaverien kanssa tekstaillut, niin ihmiset ovat aika tylsistyneitä, minä mukaan lukien, hän sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme