Mainos
Mainos

Suomalainen silminnäkijä Mauritiuksella: En ole koskaan nähnyt näin pahaa tulvaa

Uhriluvun pelätään vielä nousevan saarivaltio Mauritiuksella, jossa siivotaan eilisten rajujen rankkasateiden ja tulvien jäljiltä. Ainakin 11 ihmistä menehtyi. Lisäksi uusia tulvia pelätään, sillä sääennuste lupaa paikallisia ukkosmyrskyjä.

Mauritiuksella osattiin kyllä ennakoida eilisiä sateita, mutta niiden rajuus olikin ennenäkemätöntä.

Saarivaltiolta kotoisin oleva Mariel Pilois lähti aluksi ulos ihmettelemään sadetta. Vastaavaa ei näe nykyisessä kotimaassa, Suomessa.

– Tuli varoituksia, mutta ei kukaan uskonut että niin paljon tulee yhtäkkiä, Pilois toteaa.

– En ole koskaan nähnyt näin pahaa tulvaa. 180 millimetriä vettä kolmen tunnin aikana!

Suurin osa pääkaupunki Port Lousissa eilen kuolleista oli niitä, jotka jäivät loukkoon lukuisia kauppoja, ravintoloita ja parkkipaikkoja sisältävään tunneliin.

Tänään on ollut kansallinen surupäivä: tuhot ovat vasta paljastumassa vedestä ja mudasta.

Viranomaiset uskovat, että kuolonuhreja löytyy vielä. Ja joka tapauksessa ruumislukuun verrattuna moninkertainen määrä ihmisiä kärsii vielä seurauksista pitkään.

– Kaikki kaupat, kaikki ravintolat ovat ihan täynnä vielä mutaa ja vettä. Ja ihmiset, jotka asuvat siinä ympärillä…. heillä ei ole mitään, Pilois sanoo.

Pilois kertoo, että hallitus on luvannut apua 3,5 euroa per päivä. Se ei ole paikallisissakaan oloissakaan paljon, jos on aloitettava alusta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme